dimarts, 18 de gener del 2011

Navegadors

Un navegador és un programa que et permet visualitzar una pàgina web, i la informació que conté. Perquè aquesta informació es pugui veure s’ha d’escriure amb un codi HTML. El navegador es comunica amb el servidor a través del protocol HTTP.

La funció bàsica del navegador, és mostrar la informació de l’usuari en forma de un document de text. El navegador s’encarrega de localitzar la direcció de la pàgina web, a la cual es vol accedir per poder veure la informació que conté, les imatges, vídeos, per enviar informació, etc.

Els navegadors més utilitzats són:


 
Mozilla firefox: És un navegador gratuï, on pots obtenir el màxim rendiment de la web. És un dels més ràpids, més segurs, i tens l’opció de personalitzar-lo.


Google chrome: És un nou navegador, desarollat per google. És el terecer navegador més utilitzat d’internet, amb una quota de mercat del 9,98%. Està disponible gratuïtament, sota condicions de servei específiques.

 
Internet Explorer: És un navegador web, desenvolupat per Microsoft, des de 1995. Entre 2002 i 2003 va tenir una quota d’utilització del 95%, però, actualment aquesta quota a baixat, ja que té competència amb altres navegadors.

 
Opera browser: És el navegador més ràpid de totsés segur, potent i fàcil d’utilitzar. Té una gran protecció de la privacitat.


 

Safari: És un navegador web desenvolupat per Apple, només utilitzat per al seu sistema operatiu Mac OS X.



 
 K-meleon: És un navegador lliure. El seu objectiu formar un navegador lleuger per a Windows, semblant al Mozilla. Destaca la seva gran rapidesa, i el seu escàs consum de recursos del sistema, i això fa funcionar molt bé el ordinadors antics.


 
Flock: En aquest navegador pots estar connectat amb els teus amica, a l’hora que navegues per la xarxa. Aquest navegador està basat en la tecnologia de Mozilla Firefox


 
! FlashPeak: És un navegador fiable i ràpid, amb el que pots emplenar formularis, i te una gran protecció de la privacitat.


 
 Lunascape Browser: És un navegador que augmenta la seva productivitat, Té unes grans característiques, velocitat i flexibilitat.



Avant Browser: És un navegador web basat en el nucli d’internet explorer. Permet visitar diferents llocs de la web a la vegada.  El millor navegador de la web. És petit, ràpid, simple i configurable, i té una gran protecció de la privasitat.

Aquí us deixo un vídeo on explica les característiques més importants d'alguns navegadors: