dimarts, 5 d’abril del 2011

Article de la Viquipèdia

Jo he fet l’article de la Viquipèdia sobre l’Església Santa Maria (Cornellà de Llobregat), i he modificat l'artícle sobre el Barri del Pedró, afegint-hi tota la introducció del barri.
Per fer-ho, m’he hagut de registrar a la Viquipèdia, i escollir un tema que no existís, i escriure l’article. Després, per penjar-ho, jo el que he fet és buscar el nom de l’article que anava a fer, que no existia, i per tant clicar al nom en vermell (que hi apareix), per poder editar-ne un. Alhora de editar-ho, s’hi poden posar enllaços, la lletra en negreta i cursiva, o també hi ha un apartat per poder-hi posar lletres en qualsevol idioma, que no estiguin en el teclat.


El meu nom d'Usuari és Marta28

dilluns, 21 de març del 2011

Caperucita Roja

Jo he fet el poster sobre la pel·lícula de Caperucita Roja. Per fer-ho, he anat a la pàgina web de Glogster edu, on m’he hagut de registrar, per poder accedir-hi. Allà vaig posar ‘’crear nou glog’’, hi em va aparèixer un poster, on hi havia a un dels costats una finestra per editar el meu poster. Primer vaig posar un fons que es relaciones amb la pel·lícula, despres ja vaig començar a fer el títols, posar imatges (les modificava i hi posava hombres, per donar una aparença diferent), també hi vaig posar elements per poder escriure l’argument i els personatges. I finalment vaig posar el vídeo del trailer. Per posar-lo vaig clicar a vídeo, link, i ja apareixia el vídeo a la finestra, i per tant l’havia de arrosegar fins al poster.
Per publicar-lo clico a Save or publish i allà poso publicar.



divendres, 11 de març del 2011

Xarxes socials

MySpace

És una pàgina web, formada per perfils de persones, on tu pots fer l’intercanvi de fotos, vídeos, música. Et permet connectar-te amb altres usuaris. 
Alhora de registrar-te, et pregunta quin tipus de compte et vols fer, que  pot ser: personal, de músic, còmic o cineasta. També et pregunta el dia i any del teu naixement com a totes les xarxes socials quan t’has de registrar. Un cop entres a dins pots configurar el teu compte, posant-hi una foto, un comentari, i el teus estat d’ànim.

 

Second Life 


És un món virtual en 3D, on la gent pot explorar-lo, interactuar amb altres persones, establir relacions socials, participar en activitats individuals o en grup, i veure comerços i comprar en ells.
Al principi quan et registres, et demana un nom d’usuari i una contrasenya. A continuació, has d’escollir un dels personatges que et mostren, que és qui seràs en aquell món virtual. Després has de deixar el teu correu electrònic, per a que et puguin enviar el link per poder registrar-te, on et faran descarregar-te Second Life, per estar registrat ja del tot.
Aquesta xarxa social és semblant al joc de Los Sims, però amb la diferència de què són persones reals les que estan en el món virtual.

LinkedIn

És una pàgina web orientada als negocis, és una xarxa Professional. A l’any 2010 hi havia registrats uns 80 milions d’usuaris. És una pàgina web en la qual:
  • Pots expandir la teva xarxa Professional. 
  • Pots mostrar la teva experiència laboral.
  • És una manera fàcil de què alguna empresa pugui contactar amb tu.
  • Buscar antigues amistats.
  • Conèixer persones amb els mateixos interessos que tu.

Per a registrar-te, et demanen el nom, els cognoms i el correu electrònic. A la pàgina principal hi ha un apartat on tu pots buscar a algú pel seu nom i cognoms.


Facebook

És una xarxa social creada per Mark Zuckerberg. Originalment era un lloc per als estudiants de la Universitat de Harvard, però actualment i pot accedir tothom que tingui correu electrònic.Per  registrar-te s’ha de donar el nom, els cognoms, el correu electrònic i el dia de naixement.  Un cop estàs a dins no es pot personalitzar molt, només posar-hi fotos. Facebook, és una manera per  buscar gent i per connectar-te amb els amics. 


divendres, 18 de febrer del 2011

Webs 1.0, 2.0 i 3.0

Aquí us deixo un Power Point que explica el significat d’aquestes tres webs. On també està penjat a la pàgina web  www.slideshare.net.


Web 1.0, 2.0 i 3.0 




View more presentations from MartaSAMC.

dilluns, 7 de febrer del 2011

Seguretat a Internet

Aquest document t’explica com navegar per internet o fer servir l’ordinador de manera segura. Està dividit per diferents apartats:

1.Copies de seguretat

Les copies de seguretat serveixen perquè en cas de que perdis un document, poder recuperar les dades originals.

2.Robatoris

Un portatil és una gran eina tecnològica, i per això un bon candidat pera ser robat. Alguns consells per tenir segur el portàtil són:

·        No mostrar el portàtil en llocs públics, que no siguin segurs.
·        No deixar el nostre portàtil sol en un lloc públic.
·        Personalitzar el teu portàtil, per que en cas d’accident poder reconeixe’l.

3.Usuaris i contrasenyes

L’usuari, són un conjunt de caràcters numèrics, els quals serveixen per identificar-te en una pàgina web. L’usuari està acompanyat per la contrasenya, que és uncodi secret, que et permet connectar-te en un sistema imformàtic. Hi ha alguns consells i recomanacions per utilitzar l’usuari  la contrasenya:

·        Utilitzar un nick en comptes del nom o el cognom, i no indicar la edat en el nom d’usuari.
·        Inventar contrasenyes difícils.
·        Utilitzar contrasenyes diferents per a cada servei, i no compartir-lo amb ningú.
·        No demanar la contrasenya a ningun amic.
·        Tancar la sessió quan acabis.

4.Virus

És un programa que s’introdueix en un sistema informàtic, que perjudica el seu funcionament, es pot reproduir, i sense voler, pasar-ho a altres ordinadors. Consells per evitar els virus:
·        No desactivar l’antivirus ni el tallafocs.
·        Comprovar que l’antivirus del sistema operatiu estigui sempre actiu i actualitzat.

5.Bateria

És un aparell que acomula càrrega elèctrica per així subministrar electricitat sense necessitat de que estigui connectat a la xarxa elèctrica.
Els consells són:

·        Mantenir els portàtils endollats al corrent elèctric el màxim temps possible.
·        Quan es carrequi la bateria fer-ho fins al 100% de la seva capacitat.

6.Funda

Serveix per protegir el portàtil, de possibles cops durant un desplaçament.

7.Actituds i valors del món i la vida digital

Drets d’autor: Són els dret d’explotació que té un autor artístic. En el context digital es refereix a la música, pel·lícules que estan a internet il·legalment.

Copyright: Això para d’alguna manera les copies il·legals d’internet, per tal d’aturar l’explotació dels drets d’autor.

8.Descàrregues

Una descàrrega és la transferència de documents d’un servidor, capa al nostre ordinador.

-Peer to peer: És una xarxa d’ordinadors, on els usuaris intercanvien fitxers.
Els consells d’aquest apartat són:
·        Al descarrega fitxers ho hem de fer només des de llocs de confiança.
·        Les xarxes P2P, podes servir per accedir al nostre ordinador, sense adonar-nos-en.
·        Al intercanviar fitxers, o descarregar-los estem volnerant els drets d’autor d’aquests continguts.

9.Ciberassetjament

És l’ús d’internet per maltarctar, humiliar, insultar,amenaçar apersones o companys d’una edat semblant a la del agressor. Això on acostuma a passar és a xats, blocs, videojocs virtuals, entre altres, o també podem ser victimes sense adonar-nos, ja que algú pot estar manipulant la càmera web, copiar dandes nostres o averiguar les contrasenyes. El que s’ha de fer en cas d’assetjament és:
·        Comentar el problema a els pares.
·        Ser sempre prudent amb les dades i fotos que  es deixen a la web.
·        Buscar els teus noms i  cognoms, per veure si algú s’ha estat fent passar per tu.

10. Ciberassetjament a menors (Grooming):

En aquest cas són adults, els qui intenten guanyar-se la confiança de menors, fingint tendresa, empatia, i el que estan fent és un delicte. Avegades el que volen és obtenir imatges, documents o vídeos.

11.Missatges ham

Són aquelles persones que escriuen missatges provocadors a la xarxa, amb l’intenció de provocar conflictes.

12.Griefing

És un terme anglès amb el que s’anomena a les persones que en els jocs de la xarxa, perjudiquen el sistema d’un jugador en particular.

13.Navegació i correu electrònic

·        Navegador: És un sistema informàtic que et permet mouret per la xarxa.
·        Finestres emergents: És una finestra que apareixautomàticament  ala pantalla.
·        Tallafoc: És un programa que fa que ningú no pugui accedir al teu ordinador sense el teu permis.
·        Correu electrònic: Lloc pel qual pots enviar i rebre missatges.


14.Missatgeria istantània i xats.

·        Xat: És una comunicació que es fa a través d’Internet, amb un grup de persones.
·        Missatgeria istantània: És una comunicació escrita, però en el qual l’usuari ha de tenir una llista de contactes, per poder paralar.

15.Xarxes social

Són un conjunt de persones vinculades a un mateix grup d’Internet, per on poden compartir tipologies. També et permeten conèixer gent d’arreu del món. Pots compartir informàcio, vídeos, etc.
  


dimarts, 18 de gener del 2011

Navegadors

Un navegador és un programa que et permet visualitzar una pàgina web, i la informació que conté. Perquè aquesta informació es pugui veure s’ha d’escriure amb un codi HTML. El navegador es comunica amb el servidor a través del protocol HTTP.

La funció bàsica del navegador, és mostrar la informació de l’usuari en forma de un document de text. El navegador s’encarrega de localitzar la direcció de la pàgina web, a la cual es vol accedir per poder veure la informació que conté, les imatges, vídeos, per enviar informació, etc.

Els navegadors més utilitzats són:


 
Mozilla firefox: És un navegador gratuï, on pots obtenir el màxim rendiment de la web. És un dels més ràpids, més segurs, i tens l’opció de personalitzar-lo.


Google chrome: És un nou navegador, desarollat per google. És el terecer navegador més utilitzat d’internet, amb una quota de mercat del 9,98%. Està disponible gratuïtament, sota condicions de servei específiques.

 
Internet Explorer: És un navegador web, desenvolupat per Microsoft, des de 1995. Entre 2002 i 2003 va tenir una quota d’utilització del 95%, però, actualment aquesta quota a baixat, ja que té competència amb altres navegadors.

 
Opera browser: És el navegador més ràpid de totsés segur, potent i fàcil d’utilitzar. Té una gran protecció de la privacitat.


 

Safari: És un navegador web desenvolupat per Apple, només utilitzat per al seu sistema operatiu Mac OS X.



 
 K-meleon: És un navegador lliure. El seu objectiu formar un navegador lleuger per a Windows, semblant al Mozilla. Destaca la seva gran rapidesa, i el seu escàs consum de recursos del sistema, i això fa funcionar molt bé el ordinadors antics.


 
Flock: En aquest navegador pots estar connectat amb els teus amica, a l’hora que navegues per la xarxa. Aquest navegador està basat en la tecnologia de Mozilla Firefox


 
! FlashPeak: És un navegador fiable i ràpid, amb el que pots emplenar formularis, i te una gran protecció de la privacitat.


 
 Lunascape Browser: És un navegador que augmenta la seva productivitat, Té unes grans característiques, velocitat i flexibilitat.



Avant Browser: És un navegador web basat en el nucli d’internet explorer. Permet visitar diferents llocs de la web a la vegada.  El millor navegador de la web. És petit, ràpid, simple i configurable, i té una gran protecció de la privasitat.

Aquí us deixo un vídeo on explica les característiques més importants d'alguns navegadors: